Today Important Current Affairs Quiz – 8 July, 2020 | Daily Current Affairs Quiz Questions & Answers

221


Today Important Current Affairs Quiz – 8 July, 2020 | Daily Current Affairs Quiz

Check out today current affairs quiz 8 July, 2020, Here we provide daily current affairs quiz for UPSC, IAS/PCS, Banking, IBPS, SSC, Railway, UPPSC, RPSC, BPSC, MPPSC, TNPSC, MPSC, KPSC and other competition exams.

This image has an empty alt attribute; its file name is Current-Affairs-Quiz-1024x650.jpg

Today Important Current Affairs Quiz – 8 July, 2020

1. India’s & Asia’s Largest and World’s Second Largest Uptime Tier IV Designed Data Centre ___________ was inaugurated virtually on 7th July 2020 at Navi Mumbai.

A. Yotta NM2
B. Yotta MN1
C. Yotta NM1
D. Yotta MN2

View Answer
Answer:Yotta NM1

Explanation: India’s & Asia’s Largest and World’s Second Largest Uptime Tier IV Designed Data Centre ‘Yotta NM1 or NM1’ was inaugurated virtually on 7th July 2020 at Navi Mumbai.


2. Who has been appointed as the 1st Chairman of the International Financial Services Centre Authority (IFSCA)?

A. Injeti Srinivas
B. Indrajit Srinivas
C. Ramesh Shah
D. Prashant Kumar

View Answer
Answer:Injeti Srinivas

Explanation: Retired 1983 batch Indian Administrative Service (IAS) officer from the Odisha Cadre- Injeti Srinivas has been appointed as the 1st Chairman of the International Financial Services Centre Authority (IFSCA) on 6th July 2020.


3. The World Bank has signed a loan agreement of _________ with Government of India to enhance support for the Namami Gange programme.

A. $400 million
B. $500 million
C. $420 million
D. $520 million

View Answer
Answer:$400 million

Explanation: The World Bank has signed a loan agreement of $400 million with Government of India to enhance support for the Namami Gange programme.


4. What is the ranking of India in Global Real Estate Transparency Index 2020 by JLL?

A. 31st
B. 36th
C. 35th
D. 34th

View Answer
Answer:34th

Explanation: India ranks 34th in Global Real Estate Transparency Index 2020 by JLL.


5. Recently, Which Intelligence Satellite launched by Israel?

A. Ofek-15
B. Ofek-16
C. Ofek-17
D. Ofek-11

View Answer
Answer:Ofek-16

Explanation: Israel launches Ofek 16 reconnaissance satellite into orbit. Israel has successfully launched a new reconnaissance satellite into orbit, the latest in a series of spy satellites for the country that date back to 1988. The Ofek 16 satellite lifted off at 9 p.m. EDT (0100 GMT) on Sunday, July 5.


6. Who has become India’s 66th Chess Grandmaster?

A. G Akash
B. G Aniket
C. M Prakash
D. G Abhinav

View Answer
Answer:G Akash

Explanation: Tamil Nadu’s G Akash became the country’s 66th chess Grandmaster while his statemate M Pranesh and Goa’s Ameya Audi earned International Master titles. Akash’s GM title was confirmed at the second council meet of International Chess Federation (FIDE) for the year 2020 held recently.


7. Who has become India’s 1st Chess Grandmaster?

A. Pendyala Harikrishna
B. Viswanathan Anand
C. Vidit Gujrathi
D. Baskaran Adhiban

View Answer
Answer:Viswanathan Anand

Explanation: Viswanathan Anand has become India’s 1st Chess Grandmaster.

8. Who has won the Austrian Grand Prix 2020 at Red Bull Ring in Spielberg, Austria?

A. Charles Leclerc
B. Lewis Hamilton
C. Lando Norris
D. Valtteri Bottas

View Answer
Answer:Valtteri Bottas

Explanation: The 2020 Austrian Grand Prix was a Formula One motor race that was held on 5 July 2020 at the Red Bull Ring in Spielberg, Austria. Mercedes’s, Valtteri Bottas (Finland) has won the Austrian Grand Prix 2020 at Red Bull Ring in Spielberg, Austria.


9. Where was The 2020 Austrian Grand Prix held?

A. Romania
B. Finland
C. Sweden
D. Austria

View Answer
Answer:Austria

Explanation: The 2020 Austrian Grand Prix was a Formula One motor race that was held on 5 July 2020 at the Red Bull Ring in Spielberg, Austria. Mercedes’s, Valtteri Bottas (Finland) has won the Austrian Grand Prix 2020 at Red Bull Ring in Spielberg, Austria.


10. When is it observed Independence Day of U.S.A.?

A. 4 July
B. 5 July
C. 8 July
D. 7 July

View Answer
Answer:4 July

Explanation: From 1776 to the present day, July 4th has been celebrated as the birth of American independence, with festivities ranging from fireworks, parades and concerts to more casual family gatherings and barbecues.